Is muntthee gezond?

Muntthee, een bijzonder gezonde thee!

Muntthee is eigenlijk geen echte thee. De reden waarom is simpel; in echte thee hoort thee te zitten. In muntthee is dit niet het geval, deze bevat alleen de munt. Dit neemt niet weg dat muntthee een erg populaire thee is, al duizenden jaren lang. Dit heeft mede te maken met de medische werking die de thee heeft.
Zoals gezegd bevat muntthee de kruid munt. Munt (Mentha) is een geslacht van meerjarige planten uit de lipbloemenfamilie. Ze hebben sterk geurende stoffen die gebruikt worden in diverse producten als smaak- en geurstof, bijvoorbeeld in snoep en tandpasta. Deze kruid heeft veel positieve gezondheidseffecten op de mens:

De gezondheidseffecten van munt(thee)

Munt heeft veel medische werkingen. Het is dan ook niet gek dat muntthee al duizenden jaren lang een populaire drank is in meerdere culturen. De munt heeft vooral een goede werking op de darmen en maag.
 
Muntthee is goed om te drinken wanneer u last hebt van bijvoorbeeld een griepje. De munt heeft een slijm-oplossende werking en werkt mede daarom aan het beter voelen tijdens een verkoudheid. Ook bij ademhalingsproblemen kan munt helpen door bijvoorbeeld een stoombad met munt te nemen. Dit werkt ook ontspannend voor de spieren.
 
Zoals gezegd heeft muntthee ook een helende werking bij maagproblemen. Het helpt de eetlust te bevorderen en zorgt voor afscheiding van verteringssappen. Ook zorgt het voor afvoer van darmgasssen en misselijkheid. 

Last van reis-ziekte? Drink muntthee voor vertrek.

Wanneer u vaak last hebt van reisziekte is het een goede tip om voor vertrek een lekker kopje muntthee te drinken. Dit kan helpen de reis te verzachten.

Muntthee kopen

Lekkere muntthee is via de webshop Theelust.nl te koop en is niet duur. Vandaag besteld = morgen in huis! Geniet ervan!

P.S. Wanneer u voor meer dan 25 euro thee koopt hebt u geen verzendkosten! En wie weet is de Magisso theekop iets voor u: hiermee maakt u gemakkelijk uw eigen thee.
Vindt u dit artikel de moeite waard? Deel het!